Mamma

När min mamma var tonåring var hon med om en trafikolycka. Hon blev förlamad i vänster arm, ben och allt annat på hennes vänstersida. För ungefär 10 år sedan var hon med om ännu en lycka. Hon förstörde sitt högra knä och läkarna lyckades bygga ihop en ny knäled åt henne. Hon satt i rullstol väldigt många månader men nu kan hon gå. Men det är allt. Hon kan inte springa, hon kan bara använda en arm. Därför kan hon inte motionera och träna mycket vilket har lett till att hon är överviktig. Hon kan inte heller göra mycket på egen hand så jag blir ofta hennes "andra hand".

Hon har också alkoholproblem. Absolut inte lika mycket som pappa, men hon dricker på tok för mycket sprit. Mest vin och öl, men annat förekommer också. Medan hon dricker en hel flaska vin (1 liter) för sig själv en kväll dricker pappa en hel vinbox (3 liter) ensam en kväll. Jag önskar bara att spriten kunde försvinna...

Pappa har flyttat

Hela sommaren har jag undvikit att svara när han ringt och försökt att inte gråta av hans sms. Jag har inte pratat med honom sedan i början av juni, och nu är det september.

Idag fick jag reda på av farfar att pappa blivit utkastad av sin flickvän i Malmö och sedan tre veckor tillbaka bor hos sin kompis här i Kalmar.
Hur ska jag klara det här? Jag vill verkligen inte prata med honom och jag skulle bara springa ifrån honom om vi skulle träffas på stan eller något. Så jag kommer inte våga gå på stan de närmsta veckorna...

RSS 2.0